Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیین یادبود استاد حبیب الله صادقی با آیین گشایش این نمایشگاه عصر دوشنبه، ۱۰ مرداد، ساعت ۱۹ در گالری ابوالفضل عالی و گالری خانه برگزار و همچنین در محوطه باز حوزه هنری برگزار شد. در این مراسم خانواده مرحوم حبیب الله صادقی، مسئولین سازمان تبلیغات اسلامی و یاران و اساتید نقاشی حضور داشتند.


به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ وقتی وارد حوزه هنری و محل نمایشگاه آثار مرحوم حبیب الله صادقی ملق به حبیب هنر اننقلاب اسلامی می‌‎شوی اولین نکته‌‎ای که از آثار آن مرحوم نظر مخاطبین را جلب می‌‎کند جنس خون دلی است که این هنرمند مخلص انقلابی برای آن در خلق آثار خورده، که بی درنگ رنگش شما را یاد شهید اهل قلم شهید آوینی می‌‎اندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


آیین یادبود و نمایشگاه آثار هنرمند انقلابی و استاد نقاشی حبیب الله صادقی روز دوشنبه 10 مرداد در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد، در این مراسم خانواده مرحوم صادقی و مسئولین سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه هنری، یاران و اساتید هنرهای تجسمی و نقاشی حضور داشتند.


در این مراسم، سید مسعود شجاعی طباطبایی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در سخنانی گفت: زنده یاد صادقی دو ویژگی داشت. خیلی زود غصه دار می شد و ارتباط عجیبی با شهدا داشت. به محض اینکه حرف شهدا به میان می آمد، به شدت متاثر می شد و اشک به چشمانش می آمد.در تابلوی آخرش وقتی بخشی که مربوط به شهدای غواص است را نقاشی می کرد، نمی توانست جلوی گریه اش را بگیرد.هر وقت نام حضرت عباس(ع) می آمد، نمی توانست صحبت کند و چشمانش اشکبار می شد. او استادی بی بدیل بود و فکر نمی کنم جای خالی اش پر شود.


کاظم چلیپا هنرمند شناخته شده رشته نقاشی و دوست نزدیک مرحوم صادقی نیز در سخنانی بیان کرد: دوستی من و حبیب به قبل از انقلاب اسلامی بازمی گردد. من، حبیب و حسین خسروجردی از هنرستان با یکدیگر همراه بودیم. سپس با هم به دانشکده هنرهای زیبا آمدیم و پس از آغاز انقلاب شروع به کار کردن درباره انقلاب کردیم.
وی افزود: دغدغه های مذهبی، انسانی و عدالتخواهانه سراپای حبیب را آکنده کرده بود. درون او درگیر مسایل انسانی، مذهبی و هنری بود. حبیب، هنرمندی ولایت مدار بود و عاشق امام حسین(ع) و خاندان پاک عصمت و طهارت بود. البته یک هنرمند را نمی توان در بیانی کوتاه خلاصه کرد.

چلیپا عنوان کرد: هنگام کار کردن همیشه صدای رادیو را بلند می کرد و نوحه گوش می داد. اگر جایی پرچم امام حسین(ع) بالا بود ، یکی از خادمین صادق خدمت به این راه، حبیب بود.به دیگران انگیزه می داد و در تمام کارهایش دغدغه عالم معنا، معرفت و ملکوت را داشت. همچنین شما می توانید کش و قوس های اجتماعی را در کارهایش ببینید. درگیری های ذهنی و عینی و دغدغه هایی که نسبت به جامعه داشت، در کارهایش مشهود است. عموم آثار او حول محور عاشورا و خاندان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بود.
وی یادآور شد: در آخرین اثری که حبیب خلق کرد، کل دغدغه و آرمان هایی که در این چهل سال داشت را به تصویر کشید. او تمام جانش را در این تابلو که حکایت حبیب و انقلاب و سرداران انقلاب اسلامی بود، گذاشت. زندگی این هنرمند باید موشکافی شود؛ چه از نظر زیبایی شناسی، چه از نظر موضوع و چه از نظر تکنیک. زیست حبیب باید به عنوان هنرمند انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس که پاسدار پرچم انقلاب بود، مورد موشکافی و تعمق قرار گیرد. قلم او روی زمین نخواهد ماند. حبیب، جان خود را برای کارش گذاشت و صادقانه و بدون کوچکترین کوتاهی بچه ها را دور هم جمع کرد و با آنها کار کرد. امیدوارم قدرش را بدانند و صرفا به برگزاری چنین مراسم هایی بسنده نشود. به امید روزی که حبیب بهتر شناخته شود.
در بخش دیگری از این مراسم، محمد مهدی دادمان ضمن اشاره به خصوصیات زنده یاد صادقی گفت: چند ویژگی را در وجود او به راحتی می شد یافت. هرکس که فرصت انس محدودی با آن مرحوم داشت، به این ویژگی ها اذعان می کند.نخست اینکه حبیب صادقی همیشه حاضر بود. در هر اتفاق مهمی که برای ایران عزیز و هویت و تاریخ این کشور رخ داد، حضور داشت و به موقع واکنش نشان می داد. البته حضور حبیب حضوری عادی نبود، بلکه بروز جلوه هنر متعهد به حقیقت بود. او راوی هنرمندانه حقیقت بود.
وی افزود: ایران عزیز ما بستر جلوه گری حقایقی بوده است که تا سال های سال باید به آن ها نگریست و تامل و روایتشان کرد. با کارهای حبیب صادقی، تاریخ معاصر این کشور را بهتر درک می کنیم. حبیب صادقی و دوستانش ایستادند و کار کردند تا روایت صحیحی از تاریخ انقلاب به نسل های بعدی منتقل شود.
دادمان بیان کرد: حبیب صادقی معلمی مهربان بود. با شاگردان و منتقدانش مواجهه ای ظریف، مهربانانه و پدرانه داشت. شاید باید کار ویژه ای برای ثبت خاطرات شاگردان او انجام شود.حبیب، جان ناآرامی داشت. برای آنچه برعهده خود می دید، ناآرام بود. کسانی که به دیدار کار آخر او رفته اند، اذعان می کنند که او ناآرام بود و تکلیفی را به دوش خود احساس می کرد که باید با تمام وجود آن را انجام می داد. بی راه نیست اگر بگوییم که حبیب جانش را در این راه گذاشت.

حسام الدین سراج نیز در سخنانی اظهار کرد: ما دوستانی مثل ابوالفضل عالی، قیصر امین پور و... داشتیم که همگی رفتند. حبیب هم به این کاروان ملحق شد و ما نیز به زودی به آنها ملحق خواهیم شد.من حبیب را همیشه با لبخند دیدم. همیشه دلش شاد بود و شادی دیگران را می خواست. او واسطه حل اختلاف بین دیگران بود. قلب گرمی داشت و همین باعث می شد که هرکجا برود، جای خود را باز کند و همه دوستش داشته باشند.

عبدالحمید قدیریان هنرمند رشته نقاشی نیز در سخنانی گفت: هیچ وقت تصور نداشتم که روزی بیایم و در مراسم حبیب صحبت کنم. در این چند روز خیلی ها از صفات حبیب گفتند و من شهادت می دهم که همه درست و زیبا گفتند. ما چقدر حرف های ناگفته داریم که اگر می شد آنها را بیان کرد، مسیری نورانی گشوده می شد. ما در این سال ها کنکاش و تبیین نکردیم. چه هنرمندان انقلاب و چه مسیری که آنها رفتند را مورد تبیین و واکاوی قرار ندادیم. هرچه زودتر به این کار بپردازیم بهتر است، چراکه زود دیر می شود.
وی افزود: طبق دورنمای عظیمی که حضرت امام خمینی(ره) برای ما تببین کرد، هنوز خیلی کار داریم و وقت بسیار تنگ است. مشکلی که ما نسبت به فرهیختگانمان داریم این است که خودشان را در خودشان محصور می کنیم. حبیب جوشش، انگیزه و دغدغه زیادی برای کار داشت. همه آثار حبیب، تبعه فرهنگ حبیب و فرهنگ او تبعه ایمانیات حبیب است. اگر می خواهیم او را تبیین کنیم، سعی کنیم از غایتی که در ذهنش داشت صحبت کنیم. درباره آن ایمانیات نورانی و بزرگی که داشت و اجازه نمی داد آرام بگیرد، صحبت کنیم. هرکس به این غایت برسد، همواره در تب و تاب خواهد بود.
قدیریان ادامه داد: هنرمند، چیزی را که می بیند نقاشی می کند. تا نبیند و نشنود، نمی تواند تولید اثر کند. حبیب بارها آرزو می کرد که انشاا... امام زمان (عج) ظهور کند و شیعه نفسی بکشد. دیروز به خاطر حبیب، تفعلی به قرآن زدم. آیه ای از سوره نحل آمد. در این آیه شریفه اشاره شده است که ملایک وقتی با ارواح طیب و پاک مومنین مواجه می شوند، می گویند: «سلام علیکم ادخلوا الجنه».

در بخش دیگری از این نشست، محمد علی رجبی دوانی عضو فرهنگستان هنر پشت تریبون آمد و در سخنانی گفت: الاسماء تنزل من السماء؛ حبیب الله صادقی حبیب خدا و صادق بود. اولین شرط هنر، صداقت است. صداقت یعنی غرض در کار نیاید. به قول مولانا: چون غرض آمد هنر پوشیده شد. برای هنرمند مسلمان، فرشته آینه گردانی می کند. وقتی فرشته آینه گردانی می کند، انسان جلوه های ربانی وجودش را مشاهده می کند.
وی افزود: امروز خدایگانی توهمی هنر غرب زده عالم را دربرگرفته است. افرادی مثل حبیب صادقی، مصطفی گودرزی، مرتضی اسدی، کاظم چلیپا و... ابعاد یک وجودند. اینها در کدام آینه نگاه کردند؟ اینها در آینه رحمان نگاه کردند که در دستان فرشته بود. ما واژه هنر قدسی را از پیامبر(ص) و ایمه بزرگوارمان داریم. هنر چیزی جز تجلی حقیقت نیست و سروکار هنر با حقیقت است. حبیب صادقی احراز صدق کرد. کار هنرمند، احراز صدق و آینه سازی است. حبیب خودش را آینه و واسط را حذف کرد. آنچه در وجودش افتاده بود را به منصه ظهور رساند.
رجبی دوانی عنوان کرد: او هرگز به دنبال این نبود که از خود سبک خاصی به جا بگذارد. حبیب صادقی نمونه اعلای هنرمندی صادق بود و از همین رو حبیب خدا شد. صادقی، حبیب الله بود؛ زیرا صادق بود. در حین خلق آخرین اثرش بارها به ما می گفت که کارم تمام شده است اما مدام بازمی گشت و از کار دل نمی کند . او گفته بود که این کار آخرین وصیت تصویری من است، لذا از آن دست نمی کشید. در آخر با همین اثر که به قول خودش می گفت آن را به عشق شهید حاج قاسم سلیمانی کشیده است، رحلت کرد.
در ادامه این آیین، همسر حبیب صادقی پشت تریبون آمد و گفت: حبیب، هنرمندی بود که هرگز از لفظ «من» استفاده نمی کرد؛ همیشه می گفت «ما». او در آخرین لحظات با کلام نورانی یاحسین از دنیا رفت. طول زندگی اش 64 بود، اما عرض زندگی اش بسیار طولانی است و عموم هنرجویان و دانشجویان می توانند تا سال های متمادی از میراث او بهره ببرند.
دختر مرحوم صادقی نیز در سخنان کوتاهی اظهار کرد: من خودم را با آیه شریفه «یا ایتها النفس المطمینه ارجعی الی ربک راضیه مرضیه» آرام می کنم. پدرم برای من پادشاه هنر بود و من او را به حضرت مهدی موعود(عج) می سپارم.
اجرای تعزیه از سوی مرشد میرزاعلی و گروه موسیق اش پایان بخش این آیین بود.
همچنین پیش از آغاز مراسم، نمایشگاه منتخب آثار نقاشی هنرمند فقید حبیب الله صادقی در نگارخانه عالی حوزه هنری افتتاح شد. این نمایشگاه شامل 40 اثر نقاشی است که همگی از گنجینه مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری انتخاب شده اند. منتخب آثار نقاشی هنرمند فقید حبیب الله صادقی به نمایش در می آید پیام تسلیت مدیران و فعالان حوزه تجسمی به مناسبت درگذشت حبیب الله صادقی رهبر معظم انقلاب درگذشت حبیب الله صادقی را تسلیت گفتند حبیب الله صادقی هنرمند پیشکسوت نقاشی درگذشت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حبیب الله صادقی شهید آوینی حوزه هنری انقلاب اسلامی خون دل خون دلی که لعل شد حبیب الله صادقی انقلاب اسلامی حبیب صادقی حوزه هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۲۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مادر روحانی شهید گیلانی به فرزند شهیدش پیوست

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، «صابر سبحانی» رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان رودسر اظهار کرد: حاجیه خانم طیبه نصراله زاده مادر روحانی شهید حبیب رضایی گورجی امروز در سن ۸۴ سالگی، به علت کهولت سن به دیدار حق شتافت.

سبحانی افزود: پیکر این مادر شهید فردا پنجشنبه، ١٣ اردیبهشت ساعت ۹و نیم صبح در رودسر تشییع و در گلزار شهدای این شهر، در جوار مزار فرزند شهیدش به خاک سپرده می‌شود.

گفتنی است، حبیب اله رضایی گورجی سال ۶۵ در منطقه شلمچه، در عملیات کربلای ۵ به شهادت رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی سپاه در حرم بانوی کرامت
  • مادر روحانی شهید گیلانی به فرزند شهیدش پیوست
  • مادر روحانی شهید «حبیب الله رضایی» آسمانی شد
  • آسمانی شدن مادر روحانی شهید حبیب الله رضایی در رودسر
  • تقویت و ترویج آثار شهید مطهری موجب بصیرت افزایی
  • شهید مطهری الگویی ارزشمندی برای دانشجویان است
  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟
  • پیام آیت الله مظاهری به هجدهمین دوره همایش حکمت مطهر
  • تعبیر جالب مسعود ده‌نمکی از فعالیت‌های شهید آوینی + فیلم
  • حاجی‌صادقی: دنیا در برابر عملیات وعده صادق کم آورد